Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Basis GGZ

The Home Clinic biedt behandelingen in de Basis-GGZ voor lichte tot matige verslavingsproblematiek.

Basis-GGZ

Een behandeling binnen de Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige verslavingsproblematiek.

De behandeling bestaat doorgaans uit een psychologische interventie maar er zijn ook behandelingen mogelijk bij terugval of voor terugvalpreventie. Ook mensen die behandeld zijn binnen de gespecialiseerde GGZ maar nog lichte ondersteuning nodig hebben, kunnen mogelijk terecht in de basis-GGZ.

Zet de eerste stap

Meld je aan

Een behandeling binnen de basis-GGZ bestaat uit een psychologische interventie waarbij gebruik wordt gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Daarnaast zijn er behandelingen mogelijk bij terugval of voor terugvalpreventie. Ook mensen die behandeld zijn binnen de gespecialiseerde GGZ maar nog lichte ondersteuning nodig hebben, kunnen mogelijk terecht in de basis-GGZ.

Binnen de basis-GGZ behandelen wij mensen op de polikliniek of via online consulten (beeldbellen).

Behandeling

Nadat je door je huisarts bent doorverwezen naar de Basis GGZ en de intake binnen The Home Clinic is afgerond kan de behandeling starten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie voor verslaving.

  • Motiverende gespreksvoering: Aarzelen is een normale menselijke reactie en een natuurlijke fase in elk veranderingsproces. Als je dus wilt stoppen met drinken of met drugs dan is de ambivalentie die je voelt om te veranderen heel begrijpelijk. Bij motiverende gespreksvoering helpt jouw behandelaar jou in dit proces.
  • Cognitieve gedragstherapie voor verslaving: Cognitieve gedragstherapie voor verslaving is gericht op mensen die hun alcohol- of middelengebruik willen veranderen. Doel van deze training is het begrijpen en veranderen van je gedrag. Je behandelaar zal je handvatten aanreiken waarbij je onder meer leert om risicosituaties te herkennen en te vermijden en meer controle te krijgen over je leven en het gebruik.

Beide technieken zijn wetenschappelijk onderbouwde interventies binnen de verslavingszorg.

Nazorg: na de behandeling

Nadat de behandeling is afgelopen is het belangrijk om terugval te voorkomen. Daarom zal je behandelaar graag nog enige vinger-aan-de-pols contacten afspreken.

Daarnaast kun je andere mensen met soortgelijke ervaringen ontmoeten door je op te geven voor de AA-groep. Deze groep komt elke maandagavond om 19:00 uur bijeen op de polikliniek van The Home Clinic. Je kunt ook je eigen ervaring inzetten voor een nog betere zorg door je op te geven voor de Cliëntenraad.

Als je meer over bovenstaande wilt weten dan kun je dit bespreken met je behandelaar of contact opnemen met The Home Clinic 0294 450 186.