Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Intake

The Home Clinic biedt behandelingen in de Basis-GGZ voor lichte tot matige verslavingsproblematiek.

Als je nog aanvullende vragen hebt of een intake-gesprek wilt met één van onze behandelaren dan kun je ons bellen op 0294 450 186. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00 uur. Je kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Aanmeldprocedure

Als je hulp zoekt voor je verslaving dan kun je dit het best bespreken met je huisarts. Samen met je huisarts kun je bekijken welke behandeling het meest passend is. Bij lichte tot matige verslavingsproblematiek kan de huisarts je doorverwijzen naar de basis-GGZ van The Home Clinic. Bij ernstiger problematiek vindt er een verwijzing naar de gespecialiseerde GGZ plaats.

Let op: bij het maken van een afspraak voor een intake bij The Home Clinic, zullen wij je vragen om een verwijsbrief. Je huisarts kan hiervoor de digitale verwijsbrief downloaden. Zonder verwijsbrief van je huisarts kan er geen behandeling gestart worden bij The Home Clinic.

Vormen van Behandeling

The Home Clinic biedt behandeling binnen de Basis GGZ en de gespecialiseerde GGZ.

Basis GGZ

Bij een behandeling binnen de Basis GGZ biedt The Home Clinic een psychologische interventie waarbij gebruik wordt gemaakt van cognitieve gedragstherapie. Daarnaast zijn er behandelingen mogelijk bij terugval of voor terugvalpreventie. Ook mensen die behandeld zijn binnen de gespecialiseerde GGZ maar nog lichte ondersteuning nodig hebben, kunnen mogelijk terecht in de basis-GGZ.

Binnen de Basis GGZ behandelen wij mensen op de polikliniek en via online consulten (beeldbellen).

Gespecialiseerde GGZ

Een behandeling binnen de gespecialiseerde GGZ is een vrij intensieve behandeling waarbij doorgaans ook een detoxificatie plaatsvindt in combinatie met een farmacologische behandeling. Hierbij wordt een Home Team samengesteld, bestaande uit familieleden of vrienden, die je mogelijk kunnen ondersteunen tijdens de behandeling.

Binnen de gespecialiseerde GGZ vindt een deel van de behandeling aan huis plaats via huisbezoeken en online consulten (beeldbellen). Daarnaast zullen we je vragen om voor de consulten met de regiebehandelaar naar de polikliniek te komen. De regiebehandelaar voert delen van het diagnostisch onderzoek uit en evalueert samen met jou of de behandeling naar wens verloopt. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor de behandeling.

Intake en diagnostiek

Voordat je kunt starten met een behandeling bij The Home Clinic vindt er een intake plaats, eventueel gecombineerd met aanvullend diagnostisch onderzoek. Hierbij wordt tevens een online vragenlijst afgenomen, de MATE. De intake is nodig om te kunnen beoordelen welke vorm van zorg voor jou de meest passende zorg is.

Op basis van dit onderzoek zal de behandelaar samen met jou een behandelplan opstellen waarin alle doelen van de behandeling worden beschreven. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij dit behandelplan. De behandelaar zal daarom veel moeite doen om jouw wensen samen met jou in haalbare doelen om te zetten. Omdat dit tijdens de behandeling kan veranderen, zal het behandelplan ook met regelmaat worden geëvalueerd.

Na afronding van de diagnostiek en de behandelplanbespreking kan de behandeling starten. Deze wordt ingevuld afhankelijk van jouw individuele wensen en vorm van behandeling, zie Basis-GGZ en Gespecialiseerde GGZ.