Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Wachttijden

Let op

De intake-datum wordt altijd in overleg met de cliënt gepland.

Dit betekent dat de cliënt vaak de voorkeur had voor een latere intakedatum. De gerapporteerde tijd is dus langer dan de daadwerkelijke wachttijd.

Meld je Aan

Onderstaand vind je de gemiddelde tijd in dagen van aanmelding tot intake en tussen intake en start van de behandeling.

Nadat de intake heeft plaatsgevonden dient er nog aanvullende diagnostiek verricht te worden voordat je echt in behandeling kunt. De intake en de diagnostiek wordt in een multidisciplinair team besproken en vervolgens wordt samen met jou een passend behandelplan opgesteld. Pas als je je helemaal kunt vinden in dit behandelplan kan de behandeling starten. De wachttijd tussen intake en start van de behandeling omvat dit volledige proces. The Home Clinic streeft er naar om de volledige intakeprocedure binnen twee weken af te ronden.

Wachttijd per 1 juni 2018 
van aanmelding tot intake3 weken
tussen intake en start behandeling3 weken

Bovenstaande wachttijd is gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van april en mei 2018. Er is geen verschil in wachttijd tussen basis en gespecialiseerde GGZ, tussen zorgverzekeraars of diagnose-hoofdgroepen.

Doorgaans is de totale wachttijd tot aan behandeling bij The Home Clinic lager dan de wettelijke treeknorm. Als deze de wettelijke treeknorm overschrijdt dan kunnen we je eventueel verwijzen naar een andere zorgaanbieder. De wettelijke treeknorm vanaf aanmelding tot aan behandeling is maximaal 14 weken.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

.