Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Alcoholverslaving

Alcoholist staat bijna een jaar droog nadat hij thuis is afgekickt met The Home Clinic

De 52-jarige ondernemer uit het zuiden des lands staat nu bijna een jaar volledig droog. Met dank aan The Home Clinic, die hem thuis met afkicken helpt.

Dat hij alcoholist af is, zul je hem nooit horen beweren. "Ik weet wel dat ik nu het gevoel heb dat ik sterker dan ooit in mijn schoenen sta...

Lees Verder

Het Home Clinic Programma voor Alcoholverslaving is specifiek ontwikkeld voor mensen die thuis willen stoppen met drinken. Deze behandeling gaat veel verder dan een ambulante behandeling met bezoek aan een poli-kliniek. The Home Clinic behandelt mensen met een alcoholverslaving aan huis en indien nodig vindt zelfs de detoxificatie aan huis plaats. Dit betekent dat opname in een verslavingszorginstelling niet nodig is.

Het Home Clinic Programma voor Alcoholverslaving

  • Thuis stoppen met drinken: Veel mensen met een alcoholverslaving zien op tegen een verslavingskliniek. Dit is echter niet nodig. Mits je goed ondersteund wordt kun je thuis stoppen met drinken. Je kunt dan de dingen blijven doen die voor jou belangrijk zijn en je hoeft niet met vreemden je problemen te delen.
  • Duurzaamheid: Een alcoholverslaving raakt het hele gezin. Gezinsleden kunnen daarom opgenomen worden in het Home Team. Het Home Team Programma geeft het Home Team inzicht in de mechanismen van een alcoholverslaving. Hierdoor wordt een sterk en duurzaam vangnet gecreëerd dat ook blijft bestaan als The Home Clinic uit het gezichtsveld is verdwenen.
  • Anonimiteit: Bij The Home Clinic bepaal je zelf wie je bij de behandeling betrekt en waar de behandeling plaatsvindt. Hierdoor behoud je de regie over je behandeling en is anonimiteit gewaarborgd.
  • Persoonlijke ambities en carriëre: Wat je opgebouwd hebt in jaren kan in korte tijd met een alcoholverslaving teniet worden gedaan. Bij The Home Clinic werk je direct aan je herstel en bent je snel back on track.
  • Omgaan met valkuilen: Je leert thuis vanaf het moment dat je start met de behandeling al omgaan met alle valkuilen die bij een alcoholverslaving horen. Hierdoor is de kans kleiner dat je terugvalt in de alcoholverslaving.

Wat is Alcoholverslaving?

De Gezondheidsraad adviseert om niet meer dan 1 (vrouwen) tot 2 (mannen) standaardglazen alcohol per dag te drinken. Als je meer drinkt dan wil dat niet meteen zeggen dat je aan alcohol verslaafd bent, maar regelmatig drinken kan wel leiden tot een alcoholverslaving: je hebt dan steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken, hebt last van ontwenningsverschijnselen als je stopt en verlangt steeds meer naar alcohol.

Een alcoholverslaving is eenvoudig te testen: stop een aantal maanden met drinken. Als je dit niet kunt of grote moeite ondervindt om te stoppen danwel als je je ellendig voelt tijdens het stoppen, heb je mogelijk een alcoholverslaving.

Bron: Trimbos