Online behandeling van Verslaving

Online behandeling

Onze Online Behandeling voor Verslaving onderscheidt zich door onze persoonlijke benadering en snelheid.

Zodra je huisarts je verwezen heeft ontvang je een uitnodiging voor een online intake. Tijdens de behandeling heb je consulten met je behandelaar in de virtuele spreekkamer. Je behandelaar kan hierbij gebruik maken van digitaal materiaal en filmpjes. Wil je liever poliklinisch behandeld worden dan kan dat in onze polikliniek in Weesp.

De behandeling wordt gegeven binnen de basis-GGZ en is bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verslaving. Daarnaast zijn er behandelingen mogelijk bij terugval of voor terugvalpreventie.

Direct hulp?
Bel 0294 450 186

Behandeling

Nadat je door je huisarts bent doorverwezen naar de Basis GGZ en de intake binnen The Home Clinic is afgerond kan de behandeling starten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie voor verslaving.

  • Motiverende gespreksvoering: Als je wilt stoppen met alcohol of drugs dan is de ambivalentie die je voelt om te veranderen heel begrijpelijk. Aarzelen is een normale menselijke reactie en een natuurlijke fase in elk veranderingsproces. Bij motiverende gespreksvoering helpt jouw behandelaar jou in dit proces.
  • Cognitieve gedragstherapie voor verslaving: Cognitieve gedragstherapie voor verslaving is gericht op mensen die hun alcohol- of middelengebruik willen veranderen. Doel van deze training is het begrijpen en veranderen van je gedrag. Je behandelaar zal je handvatten aanreiken waarbij je onder meer leert om risicosituaties te herkennen en te vermijden en meer controle te krijgen over je leven en het gebruik.

Beide technieken zijn wetenschappelijk onderbouwde interventies binnen de verslavingszorg en worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Nazorg: na de behandeling

Nadat de behandeling is afgelopen is het belangrijk om terugval te voorkomen. Daarom zal je behandelaar graag nog enige vinger-aan-de-pols contacten afspreken.

Daarnaast kun je andere mensen met soortgelijke ervaringen ontmoeten door je op te geven voor de AA-groep. Deze groep komt elke maandagavond om 19:00 uur bijeen op de polikliniek van The Home Clinic. Je kunt ook je eigen ervaring inzetten voor een nog betere zorg door je op te geven voor de Cliëntenraad.

Als je meer over bovenstaande wilt weten dan kun je dit bespreken met je behandelaar of contact opnemen met The Home Clinic 0294 450 186.

Samenwerking

Indien je hiervoor toestemming geeft wordt je huisarts bij de start en het einde van de behandeling geïnformeerd over de voortgang van de behandeling. Daarnaast kan samenwerking met andere hulpverleners nodig zijn om jou de best mogelijke zorg te kunnen bieden. The Home Clinic werkt onder meer samen met andere GZ-instellingen, vrijgevestigde GZ-psychologen, psychiaters en wijkteams. Soms is samenwerking een voorwaarde voor behandeling. De regiebehandelaar zal daarom altijd het doel van de samenwerking met je bespreken en aangeven welke informatie hierbij uitgewisseld zal worden.

Uitgebreide informatie over de aanmeldingsprocedure, intake, behandeling en onze behandelaren binnen de basis-GGZ kun je lezen in de Folder Basis-GGZ

The Home Clinic biedt behandelingen in de Basis-GGZ voor lichte tot matige verslavingsproblematiek.

Basis-GGZ

Een behandeling binnen de Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige verslavingsproblematiek.

De behandeling bestaat doorgaans uit een psychologische interventie maar er zijn ook behandelingen mogelijk bij terugval of voor terugvalpreventie. Ook mensen die behandeld zijn binnen de gespecialiseerde GGZ maar nog lichte ondersteuning nodig hebben, kunnen mogelijk terecht in de basis-GGZ.

Zet de eerste stap

Bel 0294 450 186

Meld je Aan