Thuis behandelen van Verslaving

Tijdens deze thuisbehandeling leer je, juist op de plek waar alle verleiding aanwezig is, beheersing en controle te vinden over je verslaving.

The Home Clinic is als enige in Nederland volledig gespecialiseerd in de thuisbehandeling van verslaving. Tijdens deze intensieve behandeling leer je, juist op de plek waar alle verleiding aanwezig is, beheersing en controle te vinden over je verslaving.

Zet de eerste stap

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Meld je Aan

Als je thuis behandeld wilt worden voor je verslaving dan kun je, afhankelijk van de ernst van de verslaving, bij The Home Clinic terecht voor een behandeling binnen de basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Een behandeling binnen de basis-GGZ bestaat voor een groot deel uit online consulten met je behandelaar in de virtuele spreekkamer. Hierbij kun je zelfs meerdere mensen in het gesprek uitnodigen, waaronder bijvoorbeeld je partner of een goede vriend. Je kunt er ook voor kiezen om naar de polikliniek te komen. Een behandeling binnen de gespecialiseerde GGZ is doorgaans intensiever. Hierbij vinden er consulten aan huis plaats gecombineerd met telefonische of online consulten.

Voor beide vormen van behandeling geldt dat je zelf de regie over de behandeling hebt. Je bepaalt zelf waar de behandeling plaatsvindt, wanneer je start en wie je betrekt bij de behandeling. Hierdoor kun je de dingen blijven doen die voor jou belangrijk zijn en behoud je je autonomie, wat juist zo belangrijk is bij de behandeling van verslaving.

De thuisbehandeling 

  • Lichamelijk afkicken van verslaving: bij een verslaving ben je afhankelijk van alcohol of drugs. Dat betekent dat je ernstige ontwenningsverschijnselen kunt krijgen als je stopt met een middel. The Home Clinic zorgt ervoor dat je veilig stopt.
  • Geestelijk afkicken van verslaving: Veel mensen vallen direct terug na ontslag uit de verslavingskliniek omdat zij thuis teveel herinnerd worden aan het gebruik van alcohol of drugs. Omdat je bij The Home Clinic thuis stopt worden deze herinneringen geleidelijk vervangen door nieuwe 'schone' ervaringen. Hierdoor heb je minder kans op terugval.
  • Terugvalpreventie en trekaanvallen: Trekaanvallen zijn er in verschillende vormen en gradaties. The Home Clinic leert je hoe je trek in alcohol of drugs kunt herkennen en tegengaan. Hiermee wordt trek hanteerbaar. Verder leer je wat je kunt doen bij een uitglijder en hoe je zonder een verslaving jouw leven kunt indelen.
  • Het Home Team Programma: Stoppen met drank of drugs doe je niet alleen! Mensen uit jouw directe omgeving worden daarom deel van het Home Team. Het Home Team Programma geeft de leden van het Home Team inzicht in de mechanismen van verslaving en leert hen hoe zij jou de beste ondersteuning kunnen geven. Verder krijgt het Home Team de gelegenheid om eigen problemen rond de verslaving te bespreken. Hierdoor wordt een sterk en duurzaam vangnet gecreëerd dat ook blijft bestaan als The Home Clinic weer uit het gezichtsveld is verdwenen.
  • Persoonlijke ambities en carriëre: Een verslaving ondermijnt je carriëre en zet je persoonlijke ambities onder druk. De meeste cliënten ervaren dan ook tijdens de behandeling een enorme drive om hun leven een nieuwe richting te geven. The Home Clinic helpt je een nieuw kompas uit te zetten en eventuele ontstane schade tijdens de verslaving te repareren.
  • Verslavingskliniek aan huis: De behandelaars van The Home Clinic bestaan uit BIG-geregistreerde psychiaters, verslavingsartsen en psychologen. The Home Clinic is dus in alle opzichten te vergelijken met een verslavingskliniek, maar dan aan huis.