Intake

The Home Clinic biedt behandelingen in de Basis-GGZ voor lichte tot matige verslavingsproblematiek.

Als je nog aanvullende vragen hebt of een intake-gesprek wilt met één van onze behandelaren dan kun je ons bellen op 0294 450 186.

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00 uur.

Je kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op.

Aanmeldprocedure

Als je hulp zoekt voor je verslaving dan kun je dit het best bespreken met je huisarts. Samen met je huisarts kun je bekijken welke behandeling het meest passend is. Bij lichte tot matige verslavingsproblematiek kan de huisarts je doorverwijzen naar de basis-GGZ van The Home Clinic. Bij ernstiger problematiek vindt er een verwijzing naar de gespecialiseerde GGZ plaats.

Let op: bij het maken van een afspraak voor een intake bij The Home Clinic, zullen wij je vragen om een verwijsbrief. Je huisarts kan hiervoor de digitale verwijsbrief downloaden of verwijzen via Zorgdomein. Zonder verwijsbrief van je huisarts kan er geen behandeling gestart worden bij The Home Clinic.

Intake en diagnostiek

Voordat je kunt starten met een behandeling bij The Home Clinic vindt er een intake plaats, eventueel gecombineerd met aanvullend diagnostisch onderzoek. Hierbij wordt een online vragenlijst afgenomen, de MATE. De intake is nodig om te kunnen beoordelen welke vorm van zorg voor jou de meest passende zorg is.

Op basis van dit onderzoek zal de behandelaar samen met jou een behandelplan opstellen waarin alle doelen van de behandeling worden beschreven. Het is belangrijk dat je je goed voelt bij dit behandelplan. De behandelaar zal daarom veel moeite doen om jouw wensen samen met jou in haalbare doelen om te zetten. Omdat dit tijdens de behandeling kan veranderen, zal het behandelplan ook met regelmaat worden geëvalueerd. In het behandelplan vind je tevens welke behandelaren betrokken worden bij de behandeling.

Na afronding van de diagnostiek en de behandelplanbespreking kan de behandeling starten. Deze wordt ingevuld afhankelijk van jouw individuele wensen en vorm van behandeling, zie Basis-GGZ en Gespecialiseerde GGZ.