Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Wachttijden

Intakeprocedure

Na aanmelding en ontvangst van de verwijsbrief krijgt de cliënt binnen 1 tot 2 werkdagen een uitnodiging voor een online intake. De cliënt krijgt hiervoor maximaal een week de tijd. Als de online intake is afgerond kan het eerste intake-consult gepland worden waarna evt ook nog aanvullende diagnostiek plaatsvindt. The Home Clinic streeft er naar om de volledige intakeprocedure binnen twee weken af te ronden.

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Meld je Aan

Onderstaand vind je de gemiddelde tijd in dagen van aanmelding tot intake en tussen intake en start van de behandeling.

Wachttijd per 1 oktober 2018

  • Totale doorlooptijd van aanmelding tot eerste intakeconsult: 4 weken,
    bestaande uit:
    • wachttijd van aanmelding tot uitnodiging online intake: 1 tot 2 werkdagen
    • wachttijd tussen afronding online intake en eerste intakeconsult: 3 weken
  • Totale wachttijd tussen eerste intakeconsult en start behandeling: 3 weken.

Wettelijke treeknorm* van aanmelding tot eerste intakeconsult: 4 weken, tussen eerste intakeconsult en start behandeling: 10 weken.

Bovenstaande wachttijd is gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van augustus en september 2018. Er is geen verschil in wachttijd tussen basis en gespecialiseerde GGZ, tussen zorgverzekeraars of diagnose-hoofdgroepen.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart.

*Treeknorm: maximaal aanvaardbare wachttijd zoals door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.