Wachttijden

Bij The Home Clinic kun je direct starten met de online intake en kun je snel in behandeling.

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Meld je Aan

Wachttijd per 1 augustus 2019

Gemiddelde doorlooptijd vanaf aanmelding tot eerste intakeconsult: 1 week.

Na aanmelding en ontvangst van de verwijsbrief krijg je meestal nog op dezelfde dag een uitnodiging voor een online intake. Je wordt bij deze intake ondersteund door een psycholoog. Zodra de online intake is afgerond wordt het eerste intake-consult met de regiebehandelaar gepland.

Gemiddelde doorlooptijd tussen eerste intakeconsult en start van behandeling: 2 weken.

De gemiddelde doorlooptijd tussen het eerste intakeconsult en de start van de behandeling bestaat doorgaans uit verdere diagnostiek en de behandelplanbespreking. Zo kan er bijvoorbeeld nog aanvullend onderzoek verricht worden, zoals een lichamelijk onderzoek bij de verslavingsarts of een onderzoek bij het lab. De uitslag van deze diagnostiek wordt vervolgens besproken in het behandelteam zodat er een goed behandeladvies gemaakt kan worden.

Na afronding van de diagnostiek vindt er een behandelplanbespreking plaats tussen jou en de regiebehandelaar, waarna de behandeling vrijwel direct kan starten.


Bovenstaande wachttijd is gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van juni en juli 2019. Er is geen verschil in wachttijd tussen basis en gespecialiseerde GGZ, tussen zorgverzekeraars of diagnose-hoofdgroepen.

Volgens de Wettelijke Treeknorm moet het eerste intakeconsult binnen 4 weken na aanmelding plaatsvinden. De maximale aanvaardbare wachttijd tussen het eerste intakeconsult en de start behandeling is 10 weken. De Wettelijke Treeknorm is de maximaal aanvaardbare wachttijd zoals door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart.