Wachttijden

Intakeprocedure

Na aanmelding en ontvangst van de verwijsbrief krijg je meestal nog op dezelfde dag een uitnodiging voor een online intake. Je hebt vervolgens maximaal een week om deze intake af te ronden en je kunt hierbij eventueel ondersteund worden door een psycholoog.

Zodra de online intake is afgerond wordt het eerste intake-consult met een behandelaar gepland waarna evt ook nog aanvullende diagnostiek plaatsvindt. Als de diagnostiek is afgerond wordt samen met jou het behandelplan besproken waarna de behandeling kan starten.

The Home Clinic streeft er naar om de volledige intakeprocedure binnen twee weken af te ronden.

Direct Hulp?
Bel 0294 450 186

Meld je Aan

Wachttijd per 1 februari 2019

Onderstaand vind je de gemiddelde doorlooptijd tussen aanmelding en het eerste intakeconsult met een behandelaar en tussen het eerste intakeconsult en de start van de behandeling.

Doorlooptijd van aanmelding tot eerste intakeconsult3 weken
Bestaande uit:
 wachttijd van aanmelding tot uitnodiging online intake0 tot 1 werkdag
 wachttijd tussen afronding online intake en eerste intakeconsult2 weken
Doorlooptijd tussen eerste intakeconsult en start behandeling4 weken

Bovenstaande wachttijd is gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van december 2018 en januari 2019. Er is geen verschil in wachttijd tussen basis en gespecialiseerde GGZ, tussen zorgverzekeraars of diagnose-hoofdgroepen.

Volgens de Wettelijke Treeknorm moet het eerste intakeconsult binnen 4 weken na aanmelding plaatsvinden. De maximale aanvaardbare wachttijd tussen het eerste intakeconsult en de start behandeling is 10 weken. De Wettelijke Treeknorm is de maximaal aanvaardbare wachttijd zoals door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met ons of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart.