Verslaving

Wat is Verslaving?

Bij een verslaving word je letterlijk slaaf van het middel. Er is geen sprake van willen maar van moeten gebruiken. Hierbij kun je zowel geestelijk als lichamelijk afhankelijk worden van een middel. Je bent geestelijk afhankelijk als je steeds meer naar een middel verlangt en het gevoel hebt niet meer zonder te kunnen. Je bent lichamelijk afhankelijk van een middel als je last krijgt van ontwenningsverschijnselen als je stopt.

Als je een verslaving hebt dan uit zich dat op meerdere gebieden. Je kunt bijvoorbeeld lichamelijke problemen krijgen zoals hartklachten of een hoge bloeddruk. Je kunt ook gevoeliger raken voor psychische problemen zoals angst of een depressie. Daarbij zorgt een verslaving er vaak voor dat je interesse voor andere dingen vermindert waardoor je ontwikkeling stil kan komen te staan. Je kunt hierdoor ook problemen krijgen met je familie of vrienden of op je werk en er kunnen financiële problemen ontstaan.

Bron: Trimbos

Hulp bij Stoppen

Als je denkt dat je een verslaving hebt dan kun je proberen om zelf te stoppen of te minderen. Je kunt ook hulp zoeken bij het stoppen. The Home Clinic behandelt mensen met een verslaving online aan huis, waardoor de drempel om hulp te zoeken erg laag is. Je kunt je bij ons aanmelden via 0294 450 186. Je kunt ook het contactformulier opsturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

The Home Clinic is gespecialiseerd in online behandeling van alcoholverslaving, cocaineverslaving, cannabisverslaving en benzodiazepineverslaving. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden bij verslaving in het gezin.

Online Thuisbehandeling

Onze programma's zijn specifiek ontwikkeld voor de online behandeling van verslaving aan huis en gaan veel verder dan een ambulante behandeling met bezoek aan een poli-kliniek. Indien nodig kan zelfs de detoxificatie aan huis plaats door monitoring op afstand en kunnen ook gezinsleden betrokken worden bij de behandeling. Dit betekent dat opname in een verslavingszorginstelling niet nodig is.

Lees meer over ons behandelaanbod: