Thuisbehandeling van verslaving

Bel 0294 450 186 (bereikbaar ma-vr van 9:00 tot 19:00 uur)

Informatie voor verwijzers

Nieuw! Zorgdomein

Zorgdomein

Vanaf 2 oktober 2017 kunt u cliënten ook via Zorgdomein verwijzen naar The Home Clinic.

Maakt u nog geen gebruik van Zorgdomein dan kan de verwijzing natuurlijk ook via fax: 0294 720 676 of telefonisch: 0294 450 186.

Verwijzen

Elke cliënt die zich bij The Home Clinic aanmeldt voor behandeling heeft een verwijsbrief nodig van de huisarts. U kunt hiervoor gebruik maken van Zorgdomein. In Zorgdomein vindt u ook ons aanbod, hulpmiddelen voor triage en de in- en exclusiecriteria.

Indien u niet beschikt over Zorgdomein dan kunt u de standaard verwijsbrief van The Home Clinic downloaden en invullen. U kunt ook gebruik maken van uw eigen verwijsbrief. U kunt de verwijsbrief versturen via zorgmail: 500094184@lms.lifeline.nl of faxen naar 0294 720 676.

We nemen na de aanmelding contact op met de cliënt voor het maken van een eerste afspraak. Indien u zelf geen huisarts bent, dan willen wij u vragen om de verwijzing via de huisarts te laten verlopen.

Aanbod

The Home Clinic biedt verschillende interventies voor verslaving waaronder gedragscognitieve en familie-interventies binnen de basis-GGZ en gespecialiseerde GGZ. The Home Clinic is werkzaam in het Gooi, Flevoland en de Randstad van Noord- en Zuid-Holland. Wilt u weten of wij ook binnen uw plaats behandeling bieden dan kunt u contact met ons opnemen via 0294 450 186.

Basis-GGZ

Binnen de basis-GGZ vindt de behandeling plaats op de polikliniek of in de virtuele spreekkamer. Deze behandeling bestaat uit een gedragscognitieve interventie voor verslaving en bestaat doorgaans uit 6 tot 10 consulten. U kunt hiervoor mensen verwijzen met een vermoeden op een DSM-5 diagnose en enkelvoudige problematiek.

Gespecialiseerde GGZ

Binnen de gespecialiseerde GGZ vindt de behandeling grotendeels aan huis plaats. Deze behandeling bestaat uit een intensieve thuisdetoxificatie en een psychologische gedragsinterventie. Hiertoe werken we nauw samen met de gezinsleden rondom de cliënt en zijn of haar huisarts. Duur van de behandeling is minimaal 3 maanden. U kunt voor de gespecialiseerde GGZ mensen verwijzen met een vermoeden op een DSM-5 diagnose en complexe problematiek. Indien de samenwerking (nog) niet is geformaliseerd in een samenwerkingsovereenkomst wordt er contact met u opgenomen om de samenwerking tijdens de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Nazorg

Aan het einde van elke behandeling wordt met de cliënt een nazorgtraject afgesproken.

Informatievoorziening

Nadat verwijzing heeft plaatsgevonden wordt u met regelmaat geïnformeerd over de voortgang van de behandeling. U ontvangt in ieder geval bericht wanneer de eerste afspraken voor de intake zijn gepland, na afronding van de diagnostiek en aan het einde van de behandeling. Daarnaast wordt u tussentijds op de hoogte gehouden wanneer de behandeling langer dan 1 jaar duurt en bij belangrijke wijzigingen in de gezondheidstoestand van de cliënt. De informatievoorziening kan zowel telefonisch als schriftelijk plaatsvinden.

Informatie over verwijzen, samenwerken of onze filosofie vindt u ook in onze folder voor verwijzers.